Waarom een voorzetkamer gebruiken?

De AeroChamber Plus® Flow-Vu® is een antistatische voorzetkamer. Een voorzetkamer is een medisch hulpmiddel dat ervoor zorgt dat u op een gemakkelijke manier longmedicatie voor astma of COPD kan inhaleren. Bij het gebruik van een voorzetkamer heeft u na het indrukken van de dosisaërosol meer tijd om de medicatie in te ademen omdat de vrijgekomen aerosoldruppeltjes worden opgevangen in de voorzetkamer. Hierdoor worden de grotere aerosoldruppeltjes uitgefilterd en blijven er minder deeltjes achter in de mond- en keelholte.

Gebruik een voorzetkamer

Wanneer u enkel een dosisaerosol gebruikt, kan de medicatie neerslaan in de keel. Dit kan leiden tot vervelende bijwerkingen. Het gebruik van een voorzetkamer wordt daarom aangeraden om de medicatie inname te verbeteren en de toepassing te vergemakkelijken.¹

Lucht voor iedereen

Het uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat voor iedereen een geschikte voorzetkamer beschikbaar is. Van jong tot oud, voor iedereen! Als inademen via het mondstuk niet gaat, kan een variant met een gezichtsmasker worden gebruikt.

De AeroChamber Plus® Flow-Vu® wordt vergoedt vanuit de basisverzekering.

Contact

Heeft u (nog) geen voorzetkamer? Neem dan contact op met uw behandelend arts of apotheker.

Mocht uw apotheek de AeroChamber Plus® Flow-Vu® niet kunnen leveren, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

¹Bron: inhalatorgebruik.nl