Waarom een AeroChamber gebruiken?

De AeroChamber Plus® Flow-Vu® is een antistatische voorzetkamer. Een voorzetkamer is een medisch hulpmiddel dat ervoor zorgt dat u op een gemakkelijke manier longmedicatie voor Astma of COPD kan inhaleren. Bij het gebruik van een voorzetkamer heeft u na het indrukken van de dosisaërosol meer tijd om de medicatie in te ademen omdat de vrijgekomen aerosoldruppeltjes worden opgevangen in de voorzetkamer. Hierdoor worden de grotere aerosoldruppeltjes uitgefilterd, en blijven er minder deeltjes achter in de mond- en keelholte. ¹

Waarom een voorzetkamer gebruiken?

Wanneer u enkel een dosisaerosol gebruikt, kan de medicatie neerslaan in de keel. Dit kan leiden tot vervelende bijwerkingen. Het gebruik van een voorzetkamer wordt daarom aangeraden om de medicatie inname te verbeteren en de toepassing te vergemakkelijken¹. De AeroChamber Plus® Flow-Vu® past op elke gangbare dosisaerosol ².

Niet zomaar een andere voorzetkamer

Uit onderzoek blijkt dat de ene voorzetkamer nooit zomaar ingewisseld kan worden voor een andere. De afgifte van longmedicatie verschilt namelijk per voorzetkamer². Mocht uw apotheek de AeroChamber Plus® Flow-Vu® niet kunnen leveren, neem dan gerust contact (link naar contactinformatie) met ons op. Wij helpen u graag verder!

Lucht voor iedereen

Het uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat voor iedereen een geschikte voorzetkamer beschikbaar is. Van jong tot oud, voor iedereen! De Aerochamber Plus® Flow-Vu® wordt vergoedt vanuit de basisverzekering.

Als inademen via het mondstuk niet gaat, kan een variant met een gezichtsmasker worden gebruikt.

¹ Bron: inhalatorgebruik.nl
² Prof. dr. P.N.R. Dekhuijzen et al. Voorzetkamers zijn niet één-op-één uitwisselbaar. PW Jan. 2019;4:11 🡪 nieuwe Bron PW 2020 Dekhuizen en Hagedoorn