40 jaar AeroChamber®

AeroChamber® bestaat dit jaar 40 jaar. Sinds de introductie van AeroChamber® zijn er talloze wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd en is het ontwerp continu verbetert gedurende deze 40 jaar. Graag nemen we jullie mee in de tijdslijn van 40 jaar AeroChamber® en de verbetering van het ontwerp.

1983

Introductie AeroChamber®

Timeline slide 1

In 1983 werd AeroChamber® geïntroduceerd. De eerste AeroChamber® werd ontwikkeld door Dr. D. Cor en zijn team aan de McMaster Universiteit in Canada. In samenwerking met Trudell Medical International, de huidige fabrikant van de AeroChamber Plus® Flow-Vu®, werd dit als eerst op de markt in Canada gebracht.

SLUIT

Timeline slide 2

In 1987 werden de eerste AeroChamber® maskers geïntroduceerd samen met het Flow-Vu signaal; het fluitsignaal gaat af wanneer er te snel of te hard wordt geïnhaleerd.

SLUIT

Timeline slide 3

In 1993 werd de eerste doorzichtige AeroChamber® voorzetkamer ontworpen. Zo kon men de aerosolmedicatie zien als die in de voorzetkamer wordt gespoten. Dit ontwerp lijkt al meer op het ontwerp zoals wij nu kennen.

SLUIT

Timeline slide 3

In 1999 werd de AeroChamber Plus® geïntroduceerd. Dit was het eerste ontwerp met het aangepast inhalatieweerstandventiel, wat het makkelijker maakt voor kinderen om te inhaleren.

SLUIT

Timeline slide 3

In 2007 kwam de AeroChamber Plus® Flow-Vu® voor het eerst op de markt, met de Flow-Vu® indicator. Deze indicator helpt ter controle van een goede inhalatie en bij het tellen van de ademhalingen.

SLUIT

Timeline slide 3

In 2016 werden de AeroChamber® mondstuk voor kinderen (vanaf 4 jaar) en het AeroChamber® klein masker voor volwassenen aan de AeroChamber® productlijn toegevoegd.

SLUIT

Timeline slide 4

De laatste toevoeging aan het AeroChamber® assortiment was in 2022: AeroChamber2go™, de voorzetkamer speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. Compacter dan de normale voorzetkamer en zorgt ervoor dat u altijd uw medicatie binnen handbereik hebt.

SLUIT